jueves, 31 de marzo de 2011

Signades les taules salarials del metall de BCN segons l'acord d'Abril del 2010

Avui s'han signat les taules salarials del Conveni Col·lectiu del Metall de Barcelona. Des de principis d'any, la Federació del Metall, Construcció i Afins (MCA) de la UGT de Catalunya i la Federació d’Indústria de la CONC hem mantingut diverses reunions amb la Unió Patronal Metal·lúrgica per exigir la signatura de les taules salarials per a l'any 2011 segons l'acord a què es va arribar al mes d'abril del 2010. Recordem que en aquest acord vam redefinir el concepte d'IPC previst i vam establir un índex de referència en funció dels preus reals dels anys 2010 i 2011.
La UPM havia plantejat problemes per a la signatura, tot i que ambdues organitzacions sindicals entenem que els increments salarials pactats en conveni no són els culpables de la pèrdua de llocs de treball al sector del metall en aquests últims anys, sinó la caiguda del consum amb repercussions importants en l'ocupació. I en d’altres ocasions, com és el cas de Yamaha o Derbi, el motiu de la destrucció de llocs de treball no és un altre que la deslocalització de les produccions a França i Itàlia, i gens tenen a veure els citats increments salarials.

Ahir també es va signar un document entre el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, la UPM, la UGT de Catalunya i la CONC en el qual totes les parts ens comprometem a crear una taula específica, en el marc de l'Observatori del Metall de Catalunya, que concreti i acordi solucions que es traslladaran a un Pla Específic d'Actuació per al Sector del Metall de Catalunya.

Des del nostre sindicat valorem de forma molt positiva l'esforç fet per totes les parts i ens felicitem que finalment s'hagi imposat el seny i la responsabilitat de les parts signants del conveni per rubricar l'acord d'abril del 2010 i restablir així la pau social i la normalitat al sector